woensdag 8 januari 2014

Scheiden via de burgerlijke stand sneller en goedkoper

Nieuw wetsvoorstel: scheiden via burgerlijke stand. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe wet, die het mogelijk maakt te scheiden via de burgerlijke stand. Je hoeft dan niet via de rechtbank, wat een hoop tijd en kosten scheelt. Dit geldt alleen als je geen kinderen hebt en het over alle zaken eens bent.

Alles goed samen regelen kan via het online scheidingsbedrijf E-echtscheiding. Online scheiden kan prima een oplossing zijn voor stellen, die gaan scheiden. Het is echter niet voor iedereen geschikt en een online bedrijf moet wel alles kunnen bieden wat je nodig hebt.

Voor wie geschikt? Als je met elkaar kunt overleggen en ook tot afspraken kan komen. Denk aan afspraken over kinderen of over de woning. Je moet ook bereid zijn tot compromissen.

Wanneer niet?  Als jullie lijnrecht tegen over elkaar staan over bijvoorbeeld de omgangsregeling. Als men niet bereid is tot compromissen en het onderste uit de kan wil, bijvoorbeeld bij alimentatie.

En als we ergens niet uitkomen? Stel jullie zijn het over veel zaken eens, maar bijvoorbeeld niet over de verdeling van de financiƫn. Dan kun je altijd een online gesprek aanvragen met een mediator.

Zorgvuldigheid voorop. Een online bedrijf, dat duidelijk en compleet is: E-echtscheiding is een online scheidingsbedrijf, gerund door 2 ervaren scheidingsmediators, een advocaat en 2 ondersteunde medewerkers. Voorop staat dat een scheiding zorgvuldig geregeld wordt. Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van een webinar (een online bijeenkomst), waarbij alles wordt uitgelegd. Ook is er een praktische toelichting bij alle stukken. Zorgvuldig ook omdat de mediators alle stukken controleren, voordat het naar de advocaat gaat.

Uniek aan deze dienst is dat je direct door het aanklikken van wat je wilt, de kosten kunt zien. Zo heb je overzicht en betaal je niet nooit teveel.

Je betaalt voor wat je nodig hebt, zoals het basisstuk (het convenant) en als je kinderen hebt een ouderschapsplan. Daarnaast bepalen jullie zelf of je extra diensten wilt, zoals een alimentatieberekening door ons laten uitvoeren of een online gesprek.



Geen opmerkingen: