vrijdag 3 januari 2014

Hypothecaire Leningen

Er zijn verschillende soorten hypothecaire leningen. Welke lening het beste bij u past hangt af van een aantal zaken. Wat is uw huidige financiele situatie en welke financiele situatie verwacht u in de toekomst? Vaak worden er drie hoofdsoorten hypothecaire leningen onderscheiden. De lineaire hypotheek, spaarhypotheek en annuiteitenhypotheek.

Bij de lineaire hypotheek lost u elke maand een vast bedrag af en betaald u rente over de restschuld. Houdt er dan ook rekening mee dat u aan het einde van de looptijd een lager belastingvoordeel heeft.

Bij een spaarhypotheek legt u elke maand een premie in die (wanneer alles volgens planning loopt) aan het einde van de looptijd ervoor zorgt dat het totaalbedrag op uw rekening groter is dan uw schuld.

Bij een annuiteitenhypotheek betaald u elke maand een vast bedrag aan annuiteit. Deze bestaat uit aflossing en rente. In eerste instantie is dit voornamelijk interest en voor een klein gedeelte aflossing, aan het einde van de looptijd is het grotendeels aflossing. Hierdoor wordt het fiscale voordeel steeds kleiner.

Er zijn naast de hypothecaire leningen ook andere vormen van krediet. Neem bijvoorbeeld een rekening-courant waarop uw onderneming krediet kan krijgen.

Geen opmerkingen: