maandag 6 januari 2014

Focussen op medewerkers zorgt voor 22% meer winst STIVO trainingen

Amerikaans onderzoek van Gallup en anderen toont aan, dat het zelfs in tijden van recessie loont om te focussen op talenten en sterke punten van medewerkers. Uit een onderzoek onder 1,4 miljoen werknemers uit 34 landen blijkt dat het stimuleren van sterktes voor 21% meer productiviteit en zelfs voor 22% meer winst zorgt. Daarom komt STIVO Retail Trainingen nu met het trainingstraject ‘Op Pad met mijn Talenten’.

“Iedere medewerker heeft zijn eigen talent, zijn eigen sterke punten. Maar wordt de potentie van een medewerker wel volledig benut?” Aan het woord is Paul ’t Mannetje van STIVO Retail Trainingen. “We zien in de praktijk vaak dat retailers zich niet geheel bewust zijn van het talent dat zij in huis hebben. Als het om omzet en winst maken gaat, denken we snel aan het verbeteren van de winkel, het assortiment, de presentatie, reclame, prijs, enzovoorts. Terwijl de grootste winst te behalen valt bij de eigen medewerkers. Mensen maken het verschil.”

Op Pad met mijn Talenten
In de training ‘Op Pad met mijn Talenten’ helpt STIVO managers en medewerkers in het ontdekken, waarderen, ontwikkelen en benutten van talenten en sterke punten. Deze trainingsmethode, gebaseerd op onderzoek van Gallup en publicaties van o.a. M. Buckingham & Donald O. Clifton, heeft zich in het buitenland al bewezen. Paul ’t Mannetje: “We kunnen omzetverhoging en meer winst praktisch garanderen. Het talent van een medewerker is een groot goed. We leren mensen te stoppen met het blindstaren op zwaktes en juist energie te steken in de sterktes. Zoals ik het in de trainingen zeg: allrounders bestaan niet. Er zijn wel allround teams.”

Hogere productiviteit
De training is bedoeld voor individuen, teams en zelfs complete organisaties. Paul ’t Mannetje: “Het biedt inzicht in elkaars talenten, sterke en zwakke punten. Medewerkers en leidinggevenden raken meer gemotiveerd als zij de zaken mogen doen waar zij goed in zijn. Dit leidt uiteindelijk tot betrokken medewerkers en managers die beter presteren op gebieden als klanttevredenheid, samenwerking en productiviteit.”

www.onlinepersberichtplaatsen.nl

Geen opmerkingen: