maandag 6 januari 2014

Omroep NOOS in de ether met testuitzendingen

Het nieuwe jaar begint goed voor de nieuwe publieke omroep NOOS in de gemeente Hardenberg. Onlangs zijn de ether frequenties – 107.0 MHZ voor Hardenberg e.o. en 107.2 MHz voor Dedemsvaart e.o. – in gebruik genomen en inmiddels is het nieuwe tv kanaal al in de lucht met testbeeld.

Momenteel draait de omroep non-stop muziek en worden er verschillende audiovormgeving testen uitgevoerd om de kwaliteit van ontvangst in geheel Noordoost-Overijssel te beoordelen en indien nodig bij te schaven. Het tv kanaal met testbeeld wordt tevens weergeven op kanaal 41 van Ziggo. De content van de kabelkrant wordt aangeleverd door de Toren waarbij Noos TV het beeldmateriaal verzorgd.

“Dagelijks zijn de vrijwilligers druk met het bouwen en inrichten van de nieuwe studio, het wordt een prachtig geheel”, zegt Gert de Jong, voorzitter van publieke omroep NOOS.

Demo’s en programmering

De eerste weken van de maand januari staan in het teken van programmering bij de nieuwe publieke omroep. Iedereen die graag een radioprogramma of tv programma zou willen maken, presenteren of technisch ondersteunen kan zich met zijn/haar ideeƫn aanmelden via info@omroepnoos.nl. Inschrijvingen die voor 10 januari ingestuurd zijn, worden meegenomen in de eerste selectieprocedure. Bij goedkeuring van de jury zijn inzendingen al te beluisteren/te bekijken vanaf februari op omroep NOOS. Inzendingen worden beoordeeld op creativiteit, professionaliteit en potentie. De jury bestaat uit: Frank van der Lende (BNN, 3FM, Radio 1), Harry van der Heijden (Sky Radio, Veronica, Classic FM), Ivo de Jong (Streek Radio). Allen door de wol geverfde professionals die de publieke lokale omroep een warm hart toedragen.

“We zijn achter de schermen druk met het stichten van een mooie unieke omroep. Er wonen opvallend veel jongeren en volwassenen in de gemeente Hardenberg met een gezonde interesse in journalistiek en media. Deze mensen willen we graag de kans geven om zichzelf te vinden in het mediavak, door te beginnen bij de lokale omroep en eventueel door te stromen naar de regionale en/of landelijke omroepen”, aldus Dewy Mulder, coƶrdinator bij omroep NOOS.

http://www.onlinepersberichtplaatsen.nl/omroep-noos-in-de-ether-met-testuitzendingen/

Geen opmerkingen: