donderdag 21 november 2013

Sloopauto inleveren

Een sloopauto is een auto die naar een autosloperij is gebracht. Daar wordt hij uit elkaar gehaald en zullen alle bruikbare onderdelen uit de auto gedemonteerd worden. De auto zal vervolgens plaatsnemen op het ‘auto kerkhof’ en wachten op zijn beurt om verder gerecycled te worden.

Soortenauto’s
Er worden bij de autosloperij veel verschillende soorten auto’s binnengebracht, van old timers tot moderne auto’s. De reden dat ze daar binnen gebracht worden loopt ver uiteen. De meest voorkomende reden is. Dat de auto versleten is, dit kan komen door het aantal kilometers dat met de auto gereden is, maar ook door ouderdom of een afgekeurd voertuig met hoge reparatie kosten. Een andere veel voorkomende reden is dat de auto het niet meer doet ten gevolge van een ongeluk, waarbij de auto ‘dodelijk getroffen is’ en hij dus Total-loss verklaard wordt. Een tweede reden om een auto naar de autosloperij te brengen is dat hij niet meer nodig is. Auto rijden is immers duur genoeg; soms wordt een auto aan de sloop verkocht omdat de kosten van onderhoud en reparatie maar blijven stijgen. Vaak krijgt de consument dan een hoge vergoeding voor het afstaan van het voertuig.

Werkzaamheden.

Bij autosloperij worden de auto’s als eerste vloeistof vrij gemaakt. Daarna wordt hij uit elkaar gehaald. Hierbij worden de onderdelen die nog bruikbaar zijn voor andere auto’s uit de sloopauto gehaald. Dit wordt voorzichtig gedaan, om beschadiging van de onderdelen tegen te gaan. Een auto zal altijd uit elkaar worden gehaald door bekwame vakmensen. Dit is noodzakelijk omdat het bepaalde kennis vereist om een auto te demonteren. De onderdelen die nog bruikbaar zijn, zullen vervolgens schoongemaakt en gecontroleerd worden. Daarna worden ze opgeslagen in het magazijn. In het magazijn liggen ze om verkocht te worden. Deze onderdelen worden vaak verkocht aan autogarages of consumenten tegen gemiddeld een derde van de nieuwprijs.

Onderdelen kopen.
Deze onderdelen zullen dan opgekocht worden door consumenten of bedrijven. Het komt vaak voor dat autogarages deze onderdelen inkopen, omdat ze nog goed bruikbaar zijn maar veel goedkoper zijn als nieuw. Ook kopen liefhebbers vaak specifieke onderdelen op. Veel auto liefhebbers, hebben een verzameling van gewilde auto onderdelen: Onderdelen die schaars zijn en uitsluitend geschikt voor een betaald type oldtimer.

De Kwaliteit van gebruikt auto onderdelen.
De onderdelen van de autosloperij zullen altijd van hoge kwaliteit zijn. Alle onderdelen worden zorgvuldig nagelopen voordat ze worden aangeboden. Nadat ze uit de sloopauto zijn gehaald worden ze gecontroleerd op beschadigingen en functionaliteit. Mocht deze beschadiging niet te repareren zijn, dan zal het onderdeel niet meer gebruikt worden en worden afgevoerd naar een verwerker zodat de grondstof kan worden hergebruikt. In een autosloperij worden dus auto’s gesloopt die niet meer te gebruiken zijn. Hier worden de onderdelen uit de auto gehaald die nog bruikbaar zijn. Deze zullen verkocht worden aan consumenten of autogarages, vaak met garantie. Hierdoor bespaart de klant veel geld, want onderdelen van een autodemontage bedrijf zijn veel goedkoper dan onderdelen die nieuw bij de dealer vandaan komen. Want nieuw kan altijd nog! Wilt u ook uw sloopauto inleveren voor geld ? Kijk dan eens op het internet er zijn verschillende ophaaldiensten met vergoeding.

Geen opmerkingen: