vrijdag 15 november 2013

Sinterklaas koopt dit jaar meer tweedehands artikelen.

Het Sinterklaasfeest staat weer voor de deur, de cadeautjes die sinterklaas dit jaar weer gaan geven, zijn dit jaar minder luxe als voorgaande jaren. Kringloopwinkels en tweedehands verkoopsites verwachten top drukte voor het sinterklaasfeest.

In de meeste plaatsen in Nederland komt sinterklaas dit weekend aan, de cadeautjes die we dit jaar weer geven zijn minder luxe, vooral de middenklassers die door de crisis meer inlevert, zullen vaker shoppen in kringloopwinkels en tweedehands verkoopsites. De ING bank melde eerder deze week dat vooral de sinterklaas cadeautjes voor de volwassenen dit jaar duurder worden.

Marktplaats directeur Olivier van Duijn zegt dat de feestdagen al vorige week aan de gang zijn, Marktplaats ziet de afgelopen week een explosieve stijging van aanbod van ceadeau artikelen zoals sieraden, tablets, speelgoed en schoonheidsartikelen.

Kringloop

De ruim 175 kringloopwinkels die Nederland rijk is, zijn al weken in sinterklaassfeer, Directeur Leonie Reinders van Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland zegt in een interview dat mensen steeds vaker cadeaus kopen in de kringloopwinkels, de drempel van de kringloopwinkel wordt steeds lager, voor een aantal jaren geleden waren de kringloopwinkels voor veel mensen nog taboe, nu is het bijna cult zegt Leonie Reinders.

www.logweb.nl

Geen opmerkingen: