maandag 18 november 2013

Je tuin en blokhut beveiligen - Fonteyn.nl blokhutten

In de herfst en winter trekken ben je minder vaak bezig in de tuin, dan in de zomer. Daarom is je tuin en blokhut deze tijd van een jaar een gewild doelwit voor inbraak. In dit artikel geven wij tips over hoe je het best je tuin en blokhut kunt beveiligen.

Licht

Door ‘s nachts het licht in je tuin aan te laten is uw tuin meer zichtbaar en daardoor veiliger. Licht met een (infrarood) sensor ook een aanrader! Dit licht springt aan bij het waarnemen van een beweging. Daarnaast kun je ze overdag niet werken.

Schutting

Maak duidelijke grenzen door middel van hekken, heggen, muren en poorten. Met een hoge poort of houten beschutting is het moeilijker om te klimmen. Natuurlijk is het niet erg sfeervol om heel je tuin te omheinen met schuttingen. Wil je liever een planten schutting?  Voor extra veiligheid kun je het best gebruik maken van stekelig planten.

Grind

Grind kan een goed waarschuwingssysteem zijn. Als je grind rondom je blokhut legt is het moeilijker voor naderende bezoekers om er geluidloos bij te komen. Blokken, stenen, grind met platen zijn er in verschillende soorten kleuren te verkrijgbaar, dus het hoeft er ook niet onaantrekkelijk uit te zien!

Geen opmerkingen: