vrijdag 20 december 2013

Autosloopbedrijven worden streng gecontroleerd

Als je vroeger aan een Volvo sloperij dacht, dan waren het vaak louche bedrijven waar veel zwart geld in om ging en waar men het niet zo nauw nam met de regelgeving.

Gecontroleerd werd er nauwelijks en er waren veel sloperijen. Maar deze tijd is al enige tijd definitief voorbij. De autosloperij is een serieuze business geworden waar men het niet red door een slechte bedrijfsvoering te voeren en het niet nauw te nemen met de regelgeving.

Veel sloperijen moesten noodgedwongen weg omdat men aanzienlijk strenger is geworden. Denk aan kleine of juist de grote sloperijen bij woonwagenkampen of weilanden die vol stonden met autowrakken die erg schadelijk waren voor mens, dier en milieu. Alle bedrijven die overgebleven zijn worden vaak gecontroleerd. Een autosloperij kan hoge boetes krijgen als ze zich niet aan de regels houden. Daarom passen de meeste bedrijven wel op en blijven ze de regels strikt volgen.

Sloperij op het internet
Mensen bezoeken niet alleen de Citroen sloperij voor goedkoop materiaal, maar dit kan tegenwoordig ook prima op het internet. De markt van auto onderdelen heeft zich ook verplaatst naar het internet. Net als veel andere markten. Je moet hier denken aan tientallen websites die auto onderdelen aanbieden voor een scherpe prijs. Voor veel autosloperijen is het internet een geduchte concurrent geworden. Ze verkopen in veel gevallen veel minder dan vroeger, maar ook zij kunnen natuurlijk nog altijd prima terecht op het internet en profiteren van de voordelen die het internet wel degelijk kan bieden voor sloperijen.

Geen opmerkingen: