dinsdag 31 december 2013

Afscheid aan de poort van Utopia

De vijftien inwoners zijn dan eindelijk begonnen met het grootste experiment van 2014: Utopia. Maar voor aanvang van dit grootse avontuur was het tijd voor afscheid. Afscheid als in het scheiden van personen, afzonderen.

“Maak er het beste van he!”, zegt de moeder van Charlotte bemoedigend tegen haar dochter. De tranen staan haar nader dan het lachen en dat ziet Charlotte ook: “Niet huilen, anders moet ik ook huilen!” Te laat.

Ook Aike, Isabella en Lindy zeggen hun familie huilend vaarwel. Lindy knuffelt haar vriendje snikkend en jammert: “Ik voel me net een frikandel met al die kleren…” Inderdaad een onnatuurlijk dik pak kleren. Dat ziet er goed voorbereid uit.

Hakim ontvangt dikke knuffels van zijn kleine kinderen en ook zijn baby geeft hem een passend afscheid met een ‘dikke lik’.

Een vrolijker afscheid vond plaats bij Giorgio. Zijn familie nam zelfs vuurwerk mee om hem op een speciale manier gedag te knallen. “Doei Giorgio! Tot 2015!” En ook Billy heeft er vertrouwen in. Na een heleboel knuffels loopt ze lachend weg en roept: “Je hoeft me niet te missen! Elke dag, half acht, SBS6!”

http://www.onlinepersberichtplaatsen.nl/afscheid-aan-de-poort-van-utopia/

Geen opmerkingen: