zondag 29 december 2013

Advocaat zoeken - Advocaten vergelijken

Wanneer u een juridisch probleem heeft, kunt u dat regelmatig zelf oplossen. Dit kan bijvoorbeeld door het zoeken van informatie op internet. Wanneer u het niet meer zelf kunt oplossen, gaat u op zoek naar juridische hulp, vaak een advocaat. Waar let u op bij het zoeken naar een advocaat?

Specialisatie
Specialisatie van de advocaat is in zekere mate belangrijk. Een gespecialiseerde advocaat zal beter thuis zijn op uw rechtsgebied, terwijl een minder gespecialiseerde en meer algemeen werkende advocaat beter de gevolgen van zijn handelen op andere rechtsgebieden zal kunnen overzien. Het is niet per se zo dat de een beter is dan de ander
Vestigingsplaats
De vestigingsplaats van de advocaat is voor veel mensen van belang: ze willen graag een advocaat in de buurt. Hoewel dat begrijpelijk is, is dat niet nodig. Veel advocaten werken bijvoorbeeld landelijk en reizen door het hele land om u van het beste advies te voorzien.

Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Amadeus Advocatuur. Dit is een advocatenkantoor te Venlo, dat niet enkel in Venlo en omstreken werkzaam is, maar ook door de rest van het land.

Ervaring
Het is belangrijk dat uw advocaat enige ervaring heeft met het voeren van het soort procedures als die van u. Dat zorgt ervoor dat uw zaak efficiënt wordt behandeld. Minder ervaring wil zeggen dat er een lager uurtarief zal moeten worden gerekend.

Gevoel
Het belangrijkste bij het vinden van een advocaat is het gevoel dat u erbij hebt. Heeft u geen vertrouwen in een bepaalde advocaat, dan is het verstandig om niet met hem of haar in zee te gaan. Heeft u veel vertrouwen in een advocaat, dan is dat waarschijnlijk de juiste persoon voor uw zaak.

Geen opmerkingen: